Wanneer heeft jouw paard omeprazole nodig?

Je kunt maar tot zover gaan in een spijsverteringskanaal van een paard. Je kunt altijd laten testen of je paard ergens last van heeft, zodat je weet welke medicatie je moet gebruiken. Gastroscopie, ofwel het inbrengen van een lange slang met een camera aan het uiteinde in de maag, kan een stressvolle procedure zijn. Je paard moet namelijk ook vasten. De duidelijkheid die de gastroscopie geeft, helpt echter wel enorm bij het bepalen van de duur van de behandeling en van de mogelijke medicatie zoals Omeprazole paard of ondersteuning van voeding zoals Ekygard die nodig is om jouw paard zich weer beter te laten voelen. 

Maagaandoeningen van een paard

Meestal schrijft een dierenarts Omeprazole paard voor aan een paard om een maagaandoening te behandelen, zoals zweren, koliek of colitis. Ekygard is meer voor ondersteuning van de voeding van een paard. Dierenartsen en paardeneigenaars raden omeprazol soms ook om andere redenen aan. Paarden die maagreflux hebben, kunnen een aandoening hebben die maagzweren heet en behandeld moet worden. Andere paarden met maagproblemen kunnen ook baat hebben bij omeprazol. Een maagaandoening genaamd colitis ulcerosa wordt behandeld met medicijnen. Als je paard gezond is en geen andere gezondheidsproblemen heeft, wil je misschien op de hoogte zijn van de voordelen van Ekygard, wat de gezondheid bevordert. 

Wat zijn de symptomen?

Wat is omeprazol en onder welke omstandigheden heeft een paard omeprazol nodig?

Omeprazole paard wordt gebruikt om de symptomen van aandoeningen van het bovenste deel van het maagdarmkanaal, zoals maagzweren, colitis of koliek, te behandelen en te voorkomen. Als uw paard een dieet eet met veel eiwitten en koolhydraten, kan het moeilijk voor hem zijn om voldoende omeprazol op te nemen om te voorkomen dat de zweren zich ontwikkelen. Omeprazol wordt ook gebruikt om de symptomen van gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) te behandelen en te voorkomen. GERD is een aandoening waarbij maagzuur terugstroomt in de slokdarm of maag, en kan een ernstig probleem zijn. Omeprazol wordt soms ook gebruikt om problemen te behandelen die bij dieren ontstaan na een langdurige behandeling met andere geneesmiddelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *